Noteikti ne ar zobiem: 3 vienkārši veidi, kā ātri notīrīt saulespuķu sēklas

Saulespuķu sēklu tīrīšana ir laikietilpīga procedūra, kas bieži vien palīdz nomierināt nervus un atpūsties.

Ir vairāki veidi, kā tīrīt saulespuķu sēklas mājas apstākļos. Labākais veids ir atkarīgs no tā, cik daudz laika un pūļu vēlaties veltīt čaumalu noņemšanai.

Izmantojot blenderi

Nelielu sēklu daudzumu ieberiet blenderī un ieslēdziet to zemā režīmā uz dažām sekundēm. Pēc tam atkārtojiet manipulāciju vairākas reizes. Šādu darbību rezultātā miziņa tiek bojāta.

Pēc tam sēklas pārlejiet ar ūdeni un pagaidiet, līdz čaumala uzpeldēs augšpusē. Nolejiet ūdeni un atkal ielejiet ūdeni.

Šādu manipulāciju rezultātā lielākā daļa miziņu uzpeldēs, bet kodoli paliks apakšā.

Mīklas rullis

Ja vēlaties iztīrīt daudz sēklu, izmantojiet rullīti. Uz līdzenas virsmas nolieciet papīra dvieli vai tīru virtuves dvieli un uz tā nolieciet sēklas.

Pārvelciet rullīti pāri sēklām, viegli piespiežot, lai tās atvērtos.Tādējādi tās atvērsies. Ja jums nav rullīša, sēklas var sasmalcināt ar gaļas āmuru vai pannu.

Ūdenī

Ja  sēklas uz vienu vai divām stundām iemērc ūdenī, tās mīkstina čaumalu, tādējādi tās ir vieglāk atvērt. Pēc sēklu mērcēšanas var uzmanīgi atvērt čaumalu, lai izņemtu sēklas. Šī metode var būt laikietilpīga.

Kā uzglabāt saulespuķu sēklas

Vislabāk tās uzglabāt tīrā, hermētiskā traukā vēsā, sausā un tumšā vietā. Ideāla vieta ir pieliekamais vai skapis, kas atrodas pēc iespējas tālāk no virtuves ierīcēm.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Pareizi uzglabātas, neapstrādātas saulespuķu sēklas istabas temperatūrā uzglabājas aptuveni divus līdz trīs mēnešus. Grauzdētas sālītas sēklas uzglabājas apmēram gadu. Ja tās uzglabās ledusskapī, derīguma termiņš nedaudz pagarināsies.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment